Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over onze maaltijdservice

Thuisbezorgd

Wat is een proefpakket?

U kunt een proefpakket bij ons aanvragen wanneer u eens kennis met ons wilt maken. Voor uw proefpakket kunt u kiezen uit een ruim aanbod van gerechten. Bestel uit het aanbod 3 gerechten voor €15,- of 5 voor €20,- . We bezorgen deze gratis thuis.

U zit niet vast aan een abonnement en u kunt veilig bij ons achteraf betalen via automatische incasso.

Hoe worden mijn gerechten thuisbezorgd?

U ontvangt uw heerlijke gerechten in een handige papieren tas thuis. De gerechten zijn zelf verpakt in luxe zwarte schaaltjes, die bij elkaar worden gehouden door een kartonnen omdoos. De papieren draagtas is duurzaam en een verantwoorde keuze. De papieren draagtas is recyclebaar, de draagtas mag na gebruik bij het ‘oud papier’. U kunt hem uiteraard ook heel gemakkelijk hergebruiken!

Wanneer worden mijn gerechten bezorgd?

De dag en het tijdstip van bezorgen zijn afhankelijk van de plaats waar u woont. U krijgt bij uw eerste bestelling van onze klantenservice te horen wat uw vaste bezorgdag en bezorgtijd wordt. U kunt van tevoren in onze website een postcodecheck doen of wij bij u bezorgen. Deze vindt u in de zijbalk hiernaast.

Wat moet ik doen als ik onverwacht niet thuis ben?

Neem contact op met onze klantenservice voor een passende oplossing.

Wat zijn de bezorgkosten?

Omdat we werken met vaste routes, kunnen we de bezorgkosten laag houden. De bijdrage in de bezorgkosten is dan ook slechts € 2,99 per bezorging. De minimale afname is vier maaltijden per bezorging.

Bestellen

Wat is een proefpakket?

U kunt een proefpakket bij ons aanvragen wanneer u eens kennis met ons wilt maken. Voor uw proefpakket kunt u kiezen uit een ruim aanbod van gerechten. Bestel uit het aanbod 3 gerechten voor €15,- of 5 voor €20,- . We bezorgen deze gratis thuis.

U zit niet vast aan een abonnement en u kunt veilig bij ons achteraf betalen via automatische incasso.

Kan ik ook verse en vriesverse gerechten tegelijk bestellen?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bel gerust met onze klantenservice voor de mogelijkheden wanneer u via de papieren menukaart bestelt. Bestelt u al online in onze webshop? Maak dan bijvoorbeeld eerst het bestelproces af voor de verse gekoelde gerechten en bestel daarnaast uw vriesverse gerechten. Altijd handig om in huis te hebben.

Hoe plaats ik een bestelling?

Dit kan telefonisch of via onze webshop, maar ook per mail of de papieren menulijst die u van onze bezorger ontvangt.

Kan ik ook tijdelijk gebruik maken van het eten van Food Connect?

Het is mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van de maaltijdservice.

Hoe kan ik betalen?

Wij werken met een automatische incasso. Hierbij machtigt u ons om het door u bestede bedrag van uw rekening af te schrijven. Dit is veilig en handig voor u.

Kan ik mijn bestelling nog afzeggen?

Dat kan. U kunt tot 4 werkdagen voor bezorging uw bestelling kosteloos afzeggen.

Gerechten

Wat is een proefpakket?

U kunt een proefpakket bij ons aanvragen wanneer u eens kennis met ons wilt maken. Voor uw proefpakket kunt u kiezen uit een ruim aanbod van gerechten. Bestel uit het aanbod 3 gerechten voor €15,- of 5 voor €20,- . We bezorgen deze gratis thuis.

U zit niet vast aan een abonnement en u kunt veilig bij ons achteraf betalen via automatische incasso.

Kan ik zelf bepalen wat ik graag wil eten?

Ja, bij Food Connect bepaalt u zelf wat u graag wilt eten. Bij onze Vers op maat gerechten kunt u elke week zelf uw gerechten samenstellen. Op de menukaart vindt u 35 verschillende menu’s, waarbij u kunt kiezen uit vlees of vis, aardappelen, groenten en samengestelde gerechten zoals een heerlijke nasi met kipsaté. Bij onze heerlijke vriesverse gerechten kunt u uw gerecht zelf kiezen, uit een ruim assortiment waarbij onze koks de lekkerste combinaties al voor u hebben gemaakt.

Kan iedereen maaltijden bestellen?

Ja, iedereen kan bij ons maaltijden bestellen. Soms komt het er gewoon niet van; drukke dag, te laat thuis, of u bent niet in staat zelf te koken. Voor die momenten zijn er de maaltijden van Food Connect.

Hoe geef ik mijn persoonlijke wensen, zoals bijvoorbeeld, een dieet door?

U kunt uw persoonlijke wensen voor de Vers op maat-maaltijden zoals een dieet, portiegrootte of andere wensen doorgeven via onze consumentenlijn 0 888 – 10 10 10  of klantenservice@foodconnect.nl.

Wat is het verschil tussen Vers op maat en Vriesvers menu?

Vriesvers-maaltijden zijn langer houdbaar dan de Vers op maat-maaltijden.  Ze worden – net als de Vers op maatmaaltijden – traditioneel bereid, maar daarna direct diepgevroren. Daardoor kunt u ze langere tijd in de vriezer bewaren.

Moet ik elke week maaltijden bestellen?

Nee, u hoeft niet wekelijks te bestellen.

Wat kost een maaltijd eigenlijk?

U kunt al maaltijden bestellen vanaf € 6,95 een overzicht van onze prijzen vindt u bij assortiment & prijs. Wilt u onze maaltijden eens proberen? Bestel dan een proefpakket van 3 gerechten voor €15,- of 5 voor €20,-, eenmalig gratis bij u thuisbezorgd.

Bewaren & verwarmen

Hoe moet ik de gerechten verwarmen?

U kunt onze gerechten heel eenvoudig verwarmen in de magnetron of oven: U zet het gehele gerecht (inclusief de kartonnen omdoos) in de magnetron of oven. Op het etiket van de maaltijd vindt u een verwarminstructie. Deze verwarminstructie geeft u precies aan hoe lang u de maaltijd in de magnetron en oven moet verwarmen en vermeldt of u gaatjes moet prikken in de seal van de verpakking. Verwarm uw maaltijd nooit warmer dan 120 graden.

Kan ik de gerechten op elkaar stapelen in de koelkast?

Ja, u kunt meerdere gerechten gemakkelijk op elkaar stapelen in uw koelkast.

Moet ik ook gaatjes prikken in de folie van het extra juscupje?

De bijpassende jus die we aanbieden bij het stukje vlees of vis, wordt bij een aantal gerechten in een apart cupje gedaan. Dit doen we, zodat de smaak en knapperigheid van bijvoorbeeld gepaneerde producten optimaal behouden blijft.

Wanneer u het gerecht gaat verwarmen, waarbij de jus of saus in een extra cupje zit, hoeft u géén extra gaatjes te prikken hierin. Als u (voor het verwarmen) gaatjes prikt in de overige bakjes is dit voldoende.

Tip: Maak de folie op het juscupje maar een klein stukje open, dat schenkt gemakkelijk uit.

Moet de verpakking inclusief de kartonnen doos in de magnetron?

Ja, u dient het gerecht inclusief de kartonnen omdoos te verwarmen.

Past het gerecht in de magnetron?

Ja, het gerecht past eenvoudig met de kartonnen verpakking in de oven of magnetron.

Ik heb geen magnetron?

Wij verkopen of verhuren eenvoudige magnetrons. Voor meer informatie kunt contact opnemen met de klantenservice.

Hoe moet ik mijn maaltijden bewaren?

Wij adviseren de Vers op maat maaltijden te bewaren in een koelkast met een temperatuur lager dan 7 graden. De Vriesverse maaltijden kunt u bewaren in de vriezer met een temperatuur lager dan -18.

Hoelang kunnen de maaltijden bewaard worden?

De maaltijd is ten minste houdbaar tot de aangegeven datum op het etiket.

Verpakking

Wat zijn de packaging awards?

De unieke verpakking van Food Connect is genomineerd voor de prestigieuze Packaging Awards, een belangrijke prijs voor innovatieve oplossingen in de verpakkingsbranche.

Food Connect werd genomineerd uit maar liefst 500 verpakkingsprofessionals, waar we enorm trots op zijn. Lees snel meer over deze genomineerde verpakking.

Kan de verpakking bij het ‘oud papier’?

Met onze verpakking kunt u heel eenvoudig het afval scheiden. Plaats de schaaltjes en de folie bij de ‘plastic inzameling’, en de kartonnen verpakking mag bij het ‘oud papier’. Tevens mag de papieren tas ook bij het ‘oud papier’. U kunt hem uiteraard ook heel gemakkelijk hergebruiken!

Wat houdt het FSC keurmerk op de verpakking in?

Op de vernieuwde verpakking staat een FSC keurmerk afgebeeld. Wat houdt dit keurmerk in?
Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Door het verantwoorde gebruik van onze verpakking, dragen we direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. En dat is belangrijk, want we willen samen blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten zoals papier.

Waarom is jullie verpakking zo bijzonder?

Food Connect heeft een unieke verpakking voor haar maaltijden. Van het bedenken, tot aan het ontwerp en de uiteindelijke verpakking hebben we, samen met onze klanten, de verpakking ontwikkeld. Onze verpakking sluit aan op onze heerlijke verse gerechten en heeft een sjieke uitstraling. Doordat de verpakking bestaat uit luxe, losse zwarte schaaltjes, kunt u thuis opnieuw uw gerecht samenstellen. Uniek in Nederland!

Hoe kan ik mijn maaltijd thuis opnieuw samenstellen?

Wist u dat u met de nieuwe verpakking thuis uw maaltijd opnieuw kunt samenstellen? Stel dat u meer trek heeft in de varkenshaasoester dan in de kipdrumsticks. Verwissel eenvoudig het schaaltje van de kipdrumsticks om voor het schaaltje met de varkenshaasoester en plaats deze terug in de kartonnen omdoos. Even verwarmen en u heeft uw gerecht opnieuw samengesteld!

Hoe gaat de verpakking open?

U vindt op de bovenzijde van de ‘sleeve’ (het langwerpige karton) een handige scheurrand om de verpakking te openen.