De weg op met Frank en Femke

24 oktober 2019 - 09:47

“Iemand anders enthousiasmeren over de maaltijden, waar ik zelf ook heel erg enthousiast over ben”. Dat is volgens Frank de essentie van zijn werk. Niet alleen onze bezorgers zijn dagelijks onderweg naar klanten; Frank en Femke rijden ook door heel Nederland voor een bezoek aan relaties van zorgorganisaties, ledenverenigingen en kleinschalige woonlocaties. “’Persoonlijk, heel behulpzaam en kennis van zaken’, zo wordt ons bezoek en het contact ervaren door onze relaties. Een mooier compliment kan je dan niet krijgen”, vertelt Femke trots.

Bij Food Connect houden alle medewerkers natuurlijk van lekker eten en dat is ook wat Frank en Femke in 2009 bij Food Connect bracht. Frank startte zijn carrière in de vriezer, waar hij de vriesverse gerechten op route zette voor de bezorgers. “Na een aantal jaar met plezier daar gewerkt te hebben, ben ik via planningen maken terecht gekomen op de marketing, waar ik presentaties en proeverijen gaf maar ook persoonlijk flyers verspreidde. Hierdoor kreeg ik de smaak steeds meer te pakken van het persoonlijke contact, je klant echt leren kennen en wat voor hen kunnen betekenen”, vertelt een lachende Frank. Dit persoonlijke tintje bracht hem uiteindelijk bij de afdeling verkoop waar hij nieuwe relaties werft, samenwerkingen start en fijn contact onderhoudt met zijn relaties van welzijnsorganisaties (tafeltje dekje), zorgorganisaties en ledenservices.

“Een van de leukste dingen aan ons werk is dat je veel nieuwe mensen ontmoet, ik hen enthousiast kan maken met mijn verhaal en natuurlijk onze lekkere maaltijden”, vertelt hij verder. Femke knikt lachend: “Door bij onze relaties op bezoek te gaan, zoals de kleinschalige woonlocaties, kom je in contact met begeleiders en bewoners en zie je de huiselijke en gezellige sfeer waarin de maaltijd genuttigd wordt, dat is zo gaaf!”. Femke is relatiebeheerder, accountmanager en contactpersoon van de kleinschalige woonlocaties, waarbij een klein groepje bewoners van verschillende leeftijden samenwoont in een huiselijke plek die ondersteunt wordt met zorg en leuke activiteiten, zoals samen eten. “Niets is fijner dan te horen dat onze maaltijden zo lekker zijn en dat de bewoners er ‘hun vingers bij aflikken’”, vervolgt ze. Ook voor Femke geldt dat zij een mooie start bij Food Connect heeft kunnen maken, 10 jaar geleden. Van het bezorgen van de maaltijden tot aan werken op de klantenservice; het bracht haar uiteindelijk in haar huidige functie. “Je kunt je bij Food Connect verder ontwikkelen en ik vind het heerlijk om ook daar met goed eten bezig te zijn”.

“Ik ben zelf gek op lekker eten, ga ook graag uit eten maar vind het ook heerlijk om in de keuken te staan en nieuwe gerechten uit te proberen. De bloemkoolcurry die op het menu staat vind ik bijvoorbeeld heel erg lekker. Door de parelcouscous en gember is het een combinatie van smaken die heel goed bij elkaar passen, maar die ik niet zo gauw zelf zou kunnen bedenken. Heb jij ook een favoriet?”, vraagt Femke aan Frank. “Ja, ik ben een enorme fan van de Oosterse en Indische gerechten. Mijn vrouw is van Indische afkomst, dus ik kan thuis ook genieten van de lekkerste gerechten. De pikante kip met zwarte boontjes en rijst is een echte aanrader. Maar je kunt mij ook wakker maken voor de stamppot met witte kool en appel, die heeft een variatie van smaken, zo lekker!”.

Wil jij de favorieten van Frank en Femke ook eens proberen? Bestel deze dan snel via onze webshop!