Jouw verhaal mijn verhaal – Monique in gesprek met Marietje

3 juli 2019 - 13:52

Hoi, Ik ben Monique!

Ik hou van voeding en alles wat daarbij hoort. Daarom zijn mijn man Wim en ik 18 jaar geleden vol passie een klantgericht bedrijf begonnen: Food Connect. Door Food Connect heb ik zoveel mooie mensen ontmoet. Mensen met indrukwekkende verhalen, die gewoonweg te mooi zijn om niet te delen. Daarom zijn we deze rubriek gestart. Zo kunnen we nog meer mensen persoonlijk leren kennen en hun unieke verhalen met jullie delen!

Omdat ik graag verhalen van anderen met jullie wil delen, vertel ik eerst even kort iets over mijzelf en mijn passie voor eten. Ik ben 52 jaar geleden geboren als vijfde kind in een zogeheten arbeidersgezin. In mijn vrije tijd was ik als kind veel op de boerderijen van mijn vriendinnen te vinden, waar ik leerde waar gezonde voeding vandaan komt. Het proces dat verschillende producten doorgaan voordat ze op ons bord terechtkomen vond ik erg indrukwekkend en soms zelfs confronterend. Zo slachtte de boerin zelf de kippen, waarbij ze ons nonchalant zei: maak oe nig te na, diss’n hef ’n mooi leem had! (maak je geen zorgen, deze kip heeft een mooi leven gehad!). Op deze manier heb ik echt geleerd om eten te waarderen. Ik zou het heel leuk vinden om bij jou langs te komen en van mens tot mens onze verhalen te delen. Bel, schrijf of mail ons en wie weet kom ik gezellig bij je op de koffie!

Op de koffie bij klant Marietje!

Vandaag ben ik (Monique) in gesprek met Marietje, die sinds kort in een verzorgingscomplex in het Twentse Weerselo woont. Daarvoor woonde ze nog in Denekamp, waar ze geboren en getogen is. Het verhuizen naar een ander dorp vond ze in het begin dan ook erg spannend.

“Ik heb mijn hele leven al met veel plezier in Denekamp gewoond, maar helaas lukte het me niet meer om alleen thuis te wonen. De bezorgdheid van mijn familie wilde ik graag wegnemen. Daarom heb ik ermee ingestemd om niet langer te wachten op een woning in het dorp, maar te verhuizen naar een verzorgingscomplex in Weerselo”, vertelt Marietje.

Ik ben nog bij haar langs geweest in haar woning in Denekamp. Terwijl we lekker aan de thee zaten, kwam de huisarts nog even langs voor een afscheidsbezoek. Afscheid nemen in nooit leuk en zeker niet gemakkelijk, daar weet Marietje alles van. Zo heeft ze al van meerdere dierbaren afscheid moeten nemen, waaronder haar zoon en kleindochter. “Dit zijn omstandigheden waar je als moeder en oma mee om moet gaan. Er is geen gebruiksaanwijzing voor, maar je moet ermee leren leven”, vertelt Marietje. Toch heeft ze een ontzettend positieve instelling, wat haar een krachtige vrouw maakt.

Marietje heeft daarnaast veel humor en doorzettingsvermogen. Wanneer ze iets uit de keuken ophaalt met haar rollator, komt ze buiten adem terug. “Alleen al voor mijn tas met medicijnen heb ik een verhuiswagen nodig”, vertelt ze lachend. Ondanks dat ze er in het begin tegenop zag om alles achter zich te laten, is ze nu gelukkig erg enthousiast over haar nieuwe onderkomen. En wat is het gezellig om met haar te praten en verhalen te delen. Ik weet zeker dat er meer mensen naar haar levenservaringen willen luisteren!