Recept: stamppot witte kool met slavink

14 augustus 2018 - 09:35

Wij houden van lekker eten en bieden u daarom wekelijks heerlijke gerechten aan. Maar wat nou als u het leuk vindt om af en toe zelf te koken? Voor die momenten delen we graag één van onze recepten met u, namelijk de stamppot witte kool met slavink!

Wilt u dit gerecht liever bij ons bestellen? Dat kan natuurlijk ook! U kunt bijvoorbeeld een proefpakket bestellen met de stamppot witte kool met slavink. Ook kunt u dit gerecht natuurlijk in onze webshop vinden.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • Slavink, 1 stuk
 • Witte kool, 200 gram
 • Kookaardappelen, 200 gram
 • Appelblokjes, 30 gram
 • Kerriepoeder, 1 gram
 • Vleesjus, 80 gram

Eventueel toe te voegen:

 • Rode uien, 30 gram
 • Peterselie, 2 takjes

Bereidingswijze:

 1. Snijd de witte kool, doe dit in een kookpan en zet deze ruim onder met heet water. Zet de kookpan op hoog vuur en breng het aan de kook. Als de witte kool kookt, voeg je de aardappelen toe aan de kookpan en breng je dit opnieuw aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat dit 18 – 20 minuten rustig doorkoken.
 2. Haal nu de slavink uit de verpakking en leg deze in een klein kookpannetje. Giet hier de vleesjus op en zet het kookpannetje op halfhoog vuur. Als de jus kookt zet je het vuur op de laagste stand en dek je de pan af met een deksel. Laat de slavink in 10 – 12 minuten rustig bakken en warm worden. Voeg eventueel na 5 min. een beetje water aan de jus toe, zodat hij niet aanbrandt of te dik wordt.
 3. OPTIE: Was nu de peterselie kort onder de kraan. Schud dit droog en snijd het in fijne stukjes. Snijd vervolgens de rode ui in kleine blokjes.
 4. Giet de aardappelen en de witte kool af en bewaar iets van het kookvocht. Giet de aardappelen en de witte kool nu terug in de kookpan en stamp met een pureestamper de aardappelen goed fijn. Voeg hier nu de appeltjes, kerriepoeder (en eventueel rode ui) aan toe.
 5. Zet de kookpan op het vuur en roer de stamppot door elkaar. Maak het eventueel iets extra smeuïg met het opgevangen kookvocht of wat melk.
 6. OPTIE: Voeg nu de peterselie bij de stamppot en meng dit.
 7. Dek de kookpan af en laat op zacht vuur staan. Laat de stamppot 2 – 3 minuten rustig doorwarmen.
 8. Serveer de stamppot witte kool op een bord, met daarop de slavink met vleesjus. Eet smakelijk!