Prettig thuis wonen, met wat hulp van Food Connect en ViVa! Ledenservice

16 maart 2020 - 15:41

ViVa! Ledenservice, onderdeel van ViVa! Zorggroep, is een ledenservice met een breed pakket van handige diensten en producten die ervoor zorgen dat senioren zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen wonen. Ontstaan in 1996 vanuit het gedachtegoed om zorg en ondersteuning in de wijk te bieden, zijn ze 24 jaar later uitgegroeid tot een gevestigde organisatie met een ruim aanbod van 25 verschillende diensten, waaronder de maaltijdservice. Sinds 2019 zijn ze een samenwerking gestart met Food Connect, om al haar leden te voorzien van een heerlijke versgekookte maaltijd, die aan huis bezorgd wordt.

Sindy van Veen, Accountmanager van ViVa! Ledenservice, vertelt: “We zijn erg blij met deze samenwerking en vinden de maaltijdservice een mooie aanvulling op ons bestaande dienstenpakket. Food Connect is een partner die kwalitatieve, goede en gevarieerde maaltijden persoonlijk aan huis bezorgt bij onze leden, tegen een aantrekkelijke prijs. Zij denken als partner op alle vlakken goed met ons mee hoe we het voor onze leden zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Ze sluiten dan ook naadloos aan op de werkwijze van ViVa! Ledenservice en hebben hetzelfde doel voor ogen: onze leden zo goed mogelijk en met respect helpen, zodat men waardig oud kan worden en met wat ondersteuning zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen, thuis of in een woonzorgcentrum”.

Met deze insteek is de ledenservice in 1996 ook ontstaan, vanuit de ViVa! Zorggroep. De zorggroep is een grote zorgorganisatie met een breed pakket aan diensten voor wonen, welzijn en zorg. Dit leveren ze bij de mensen thuis of in hun woonzorg- en ontmoetingscentra. Sindy vertelt verder: “ViVa! Ledenservice is ontstaan vanuit het gedachtegoed van de oude kruisverenigingen, dat destijds particuliere initiatieven waren. De wijkzuster reed toen op haar fiets door de wijk en verrichtte naast (kraam)zorg allerlei diensten. Als je hiervan gebruik wilde maken, moest je lid zijn. In de loop der jaren fuseerden verschillende kruisverenigingen met elkaar, waardoor er grote zorgorganisaties ontstonden die zo nog meer zorg konden bieden. Doordat er meer behoefte was aan aanvullende diensten, werden er ledenservices opgericht, zoals ViVa! Ledenservice. Met diensten en producten die er écht toe doen, zeker in de tijd dat men zo lang mogelijk zelfstandig moet blijven wonen. We hopen met ons aanbod, zoals de maaltijdservice van Food Connect, de mantelzorgers, kinderen van de leden en onze leden zelf een gerust gevoel te bieden, omdat het heel gemakkelijk via ons geregeld is. Eigen regie en zelfstandigheid is belangrijk, voor jong en oud”.

Vierentwintig jaar later zijn ze uitgegroeid tot een bloeiende organisatie in Midden- en Zuid-Kennemerland met meer dan 12.000 leden en 1.700 vrijwilligers. Ze bieden naast voordeel en korting op diensten en producten ook exclusieve diensten. “Als iemand lid is van onze ledenservice, kan men gebruikmaken van bijvoorbeeld een audicien, het lenen van krukken en rollators, hulp bij de belastingaangifte, huishoudelijke hulp en dus de maaltijdservice van Food Connect”, vervolgt ze. Het is belangrijk voor ouderen om te weten wat de mogelijkheden zijn, wanneer het niet meer lukt om veilig zelfstandig een maaltijd op tafel te zetten of wanneer leden hun tijd graag anders indelen. In beide gevallen zijn de verse maaltijden van Food Connect een uitkomst. “Leden kiezen ook vaak voor gemak; het scheelt natuurlijk enorm veel tijd als je binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Dan kan je de tijd die je kwijt bent aan boodschappen doen en koken, gebruiken om leuke dingen te doen. Onze leden hebben altijd een streepje voor!”, vertelt Sindy vrolijk.

Leden hebben bij Food Connect een ruime keuze uit lekkere, verse en gezonde maaltijden, die persoonlijk thuis worden bezorgd. “Onze leden vinden het prettig dat er een groot aanbod van maaltijden is, zowel uit de Hollandse keuken – die toch wel favoriet is – maar ook de Oosterse en Italiaanse keuken. En ook als men een dieet heeft, zijn er hele lekkere maaltijden te bestellen”, vervolgt ze lachend. “Het is fijn dat ze de maaltijd volledig zelf kunnen samenstellen uit een stukje vlees of vis met jus of saus, aardappels, pasta of rijst en groenten. Zo blijft alsnog de regie in eigen handen bij hen, want ze bepalen nog steeds zelf met welke maaltijd ze aan tafel gaan”, sluit Sindy af.

Bent u benieuwd geworden naar welk voordeel ViVa! Ledenservice u kan bieden? Bekijk dan hier hun mogelijkheden. Wilt u vrijblijvend de maaltijden van Food Connect eens proberen, u bestelt al 3 maaltijden voor maar €15, gratis thuisbezorgd.