Ontmoet onze boeren: Erfgoed Bossem

22 maart 2017 - 12:27

Erfgoed Bossem is aangesloten bij Stichting Natuurboeren. Deze boeren willen de natuur stimuleren en leefbaar maken. De zorg voor de dieren, de variatie aan grassen en kruiden, de gematigde bemesting, dat alles proef je terug in hun producten. Daarmee onderscheiden natuurboeren zich van bulkproducenten.

Ze willen laten zien dat je ook goed kunt boeren met meer variatie aan planten en dieren, en dat je daardoor producten krijgt met meer smaak. Natuurboeren zijn biologische boeren, en ten minste 25 procent van hun grond bestaat uit natuurgrond en/of landschapselementen.

Vlees met oorspronkelijke structuur

“Onze koehouderij gelooft in een traditionele bedrijfsvoering; onze koeien groeien op in alle rust en ruimte, op kruidenrijke landerijen in een natuurlijke kudde. Het resultaat is een smakelijk stukje vlees met een oorspronkelijke structuur, heerlijke geur en fijne malsheid”.

Onze koeien groeien op in alle rust en ruimte in een natuurlijke kudde.

Brandroodrund gaat, een oud Hollands ras

Het ras dat bij ons lekker buiten loopt is het Brandrode Rund. Dit is een authentiek ras uit deze streek en heeft de oerinstincten van een echte koe nog sterk in de genen.