Online doorbraak voor kleinschalige woongroepen

24 juni 2014 - 08:04

Kleinschalige woongroepen zien steeds meer het belang van gezond en bewust eten en daarbij horende advies. Food Connect speelt daarop in met ‘Mijn Food Connect’, een nieuw ontwikkeld, bijzonder gebruiksvriendelijke webportal waarop begeleiders én bewoners alles rondom eten kunnen bestellen en hierover persoonlijk advies kunnen inwinnen.

“Om optimaal in te kunnen spelen op deze doelgroep, hebben we twee verschillende versies ontwikkeld”, vertelt hoofd Verkoop Peter Broekhof. “Organisaties kunnen daardoor zelf bepalen of begeleiders de maaltijden en versboodschappen bestellen, of de individuele bewoners. De portals zijn uitgebreid getest en in de komende periode zullen we ze uitrollen bij al onze bestaande ‘kleinschalig wonen’-klanten. Nieuwe klanten zullen er uiteraard direct mee gaan werken.”

Broekhof is bijzonder enthousiast over de vele extra’s en handigheden die het portal te bieden heeft. Hij laat zien hoe het werkt. Elke dag is er keuze uit verschillende soorten vlees of vis, groenten, aardappels, rijst en pasta en sauzen. Er verschijnt een echt bord in beeld waarop de maaltijd samengesteld kan worden. Daardoor wordt het voor de cliënt niet alleen een stuk gemakkelijker om te bestellen, maar ook leuker. Over alle maaltijden en boodschappen geeft Food Connect uitgebreide productinformatie, onder andere over voedingswaarden en allergenen. Willen mensen extra advies, dan kunnen ze online in gesprek met de diëtist of hun relatiebeheerder bij Food Connect.

Wat opvalt, is de gebruiksvriendelijkheid en de zorg voor gezond eten. Op het portal wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je gezond kunt leven en waarom dit belangrijk is. Verder kunnen er notities gemaakt worden. Handig voor bijvoorbeeld begeleiders, voor het maken van een overdrachtslijst voor het bestellen van maaltijden en boodschappen. De bewoners hebben zelfs de mogelijkheid om een online spelletje te spelen.

Zo compleet en tegelijk zo persoonlijk mogelijk, dat is Food Connect ten voeten uit. Met ‘Mijn Food Connect’ kan de organisatie alles met betrekking tot het eten gemakkelijk online regelen. In de komende periode zullen we “Mijn Food Connect” introduceren onder al onze bestaande ‘kleinschalig wonen’ klanten, aldus Peter Broekhof van Food Connect.

Food Connect

De portal voor de bewoners.

Food Connect

De portal voor de begeleiders