NOS neemt Food Connect als voorbeeld in een interview over de ‘booming’ Food bezorging

9 januari 2018 - 10:16

De consument kiest tegenwoordig steeds meer voor gemak, eten persoonlijk op maat en voor hippere vormen van Food bezorging. Hierbij worden ketens verkort en komen ingrediënten zoveel mogelijk rechtstreeks van de boer.

In deze snelgroeiende markt is Food Connect een grote speler en een voorbeeld. Daarom bracht NOS een bezoek aan Food Connect in Almelo, waarbij Jan-Willem Grievink van het FoodService Instituut Nederland, aanwezig was om meer te vertellen over de bezorging van eten aan huis.

De NOS ging een middag op stap met onze bezorger Henny Toren. Ze lieten zien waarom het zo belangrijk is om gevarieerd en goed te eten en wat voor belangrijke rol de bezorgers van Food Connect spelen bij de bezorging aan huis.

De bezorgmarkt groeit komende jaar nog meer

Het afgelopen jaar werd er al voor meer dan 2,5 miljard euro aan maaltijden en boodschappen besteld, zowel door jongeren als ouderen, die ook steeds vaker kiezen voor het gemak van een versgekookte maaltijd die thuis wordt bezorgd. Volgens Jan-Willem Grievink zal dit aantal de komende jaren nog verder groeien, omdat onze ‘vrije tijd’ steeds waardevoller wordt en we ons graag laten verwennen met een goede maaltijd.

Luister het interview onderstaand of bekijk de reportage via (vanaf 03:00 min.): https://nos.nl/uitzending/30306-nos-journaal