Onze nieuwe kipleverancier: Nijland Food

1 mei 2017 - 11:01

Bij Food Connect is de herkomst van onze ingrediënten belangrijk. Onze nieuwe kipleverancier, Nijland Food, is hier een mooi voorbeeld van. Wim Haverkotte, commercieel manager bij Nijland Food, vertelt u graag wat meer over het bedrijf en de samenwerking.

“Nijland Food is ruim 30 jaar geleden ontstaan vanuit de eierhandel op de boerderij”, vertelt Wim Haverkotte. “We verkochten onze eieren, waarna de vraag kwam of we ook kip aan konden bieden.
Dit was een mooie kans voor ons. Deze fl exibiliteit, creativiteit en altijd iets proberen te maken wat de klant wil, is ook direct wat ons onderscheidend maakt”.

Duurzame kip

Deze onderscheidende kenmerken kwamen ook tot uiting bij het initiëren van een duurzame kip. “Onze insteek was dat wij iets met duurzaamheid moesten doen, om betere en andere producten te bieden vanuit een langzamer groeiend ras”, vervolgt Haverkotte. “Deze kip heeft meer leefruimte, waardoor de kip langer leeft.
Daarnaast krijgen de kippen meer daglicht, 100% plantaardig voer en beschikken ze over extra afl eidingsmateriaal, zoals balen stro”. Dit sprak Food Connect aan, waardoor er een samenwerking ontstond. “We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Food Connect, omdat ze innovatief zijn en altijd openstaan voor nieuwe ideeën. Daarbij hebben zij, net als wij, lokaal en
duurzaamheid hoog in het vaandel staan”, vertelt Haverkotte.

Een heerlijke en eerlijke smaak

De kip die Nijland Food aan Food Connect levert, is een duurzame kip uit Noord Oost Nederland en de Veluwe, waarmee de lekkerste gerechten worden gemaakt. “Uiteraard heb ik de nieuwe kipgerechten van Food Connect ook geprobeerd. Mijn favorieten zijn toch de kip cordon bleu en de boomstam, omdat deze gemaakt zijn
van dijfi let. Dit geeft een heerlijke en eerlijke smaak aan het product!”