Trots blikken we terug op de maatschappelijke initiatieven van 2017

22 december 2017 - 15:55

Kerst staat in het teken van warmte, gezelligheid en lekker eten, met vrienden en familie. Deze speciale dagen gaan bij Food Connect zeker niet ongezien voorbij. Graag blikken we samen met u terug op een aantal mooie sociale en maatschappelijke initiatieven waar wij ons het afgelopen jaar voor ingezet hebben.

Jaarfeest van de MS-Vereniging

Dit jaar hebben we, in samenwerking met Vredehof Uitvaartverzorging, voor de tweede keer het eten en drinken mogen verzorgen tijdens het jaarfeest van de Multiple Sclerose Vereniging (MS-Vereniging). De MS-Vereniging zet zich in voor belangenbehartiging, kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor mensen met MS (een ziekte van het centrale zenuwstelsel) en hun naasten. We vinden het heel fijn dat we een bijdrage kunnen leveren aan deze jaarlijkse viering.

Sportdag Eric Braamhaar foundation

Eric Braamhaar, bekend als internationaal voetbalscheidsrechter, zet zich met zijn foundation in voor G-sporters, oftewel; sporters met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Op 19 mei 2017 organiseerde hij voor de derde keer een sportdag, waarbij Food Connect het warme eten in de middagpauze verzorgde. “Sommigen schepten gewoon voor de derde keer op en ik sluit mij geheel aan bij de mening van de deelnemers dat de gerechten van Food Connect heel smakelijk zijn”, vertelt Eric Braamhaar enthousiast. Het is ontzettend mooi dat wij een bijdrage kunnen leveren aan deze mooie dag.

LIJV! Festival, de Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde is een zorginstelling in Oost-Gelderland die mensen met een beperking ondersteunt en begeleidt in de samenleving. Zij organiseerden het LIJV! Festival, dat staat voor Lekker In Je Vel: een dag die in het teken staat van activiteiten die bijdragen aan het gevoel van welbevinden. Op deze dag was Food Connect aanwezig met heerlijke pizza’s, die bedacht en gemaakt werden door drie cliënten van de Lichtenvoorde en een beetje hulp van onze koks. Daarnaast genoten de aanwezigen nog van een bakje gezond fruit van Food Connect, volop genieten dus!

Roparun

De Almeloopers, een Twents hardloopteam uit Almelo, doet al voor het tiende jaar mee aan de Roparun: een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het doel is om op deze manier geld in te zamelen voor mensen met kanker. Food Connect heeft haar steentje bijgedragen aan dit mooie initiatief in de vorm van heerlijke maaltijden.

Samen Doen Dag

Afgelopen jaar was alweer de tiende editie van de Samen Doen Dag, die dit jaar plaatsvond in de Grolsch Veste in Enschede. Op deze feestelijke dag brengt het Rode Kruis ouderen met weinig sociale contacten bij elkaar om ze samen een gezellige dag te bezorgen. Food Connect verzorgde hierbij weer een heerlijk traditioneel stamppottenbuffet.

Samen voor de Voedselbank

Jaarlijks zet Food Connect zich in voor de actie Samen voor de Voedselbank, dat georganiseerd wordt door RTV Oost. De voedselbank verstrekt kosteloos levensmiddelen aan mensen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien en ter voorkoming van verspilling van voedsel. Dit jaar is onze Benno door RTV Oost benaderd om deel te nemen aan het belteam. In samenwerking met zeven andere enthousiaste deelnemers is er in 2 uur tijd maar liefst 18.740 euro opgehaald, door beroep te doen op hun enorme netwerk. We zijn ontzettend trots op dit behaalde resultaat!

Jaarlijkse kerstviering

Tijdens de jaarlijkse kerstviering van Food Connect kwamen alle collega’s bijeen in het Seminar in Zenderen. Onder het genot van een drankje en een heerlijk Food Connect kerstdiner keken we met zijn allen terug op een fantastisch 2017 en stonden we stil bij de gebeurtenissen, ontwikkelingen en hoogtepunten van het afgelopen jaar. Met de kennis en ervaringen van 2017 op zak proostten we gezamenlijk op een mooi 2018!