Maaltijd hoogtepunt van de dag

1 maart 2013 - 09:07

De kant-en-klaar maaltijd is het stadium van kleffe hap definitief voorbij. Food Connect Maaltijdservice uit Almelo werkt aan concepten van  puur biologische maaltijden, maar ook aan hapklare diners in het hogere segment.Ook wordt in eigen beheer gesleuteld aan een onafhankelijk keurmerk waaraan de consument de kwaliteit van de producten kan aflezen.Momenteel levert de onderneming dagelijks 3000 maaltijden aan met  name ouderen.
Maar ook steeds meer aan eenpersoonshuishoudens en tweeverdieners die via internet de weg naar de maaltijdproducent vinden.

Recentelijk kwam Food Connect nog goed uit de bus bij een test van de Consumentenbond. De onderneming speelt constant in op nieuwe ontwikkelingen en doelgroepen. Zo worden voor islamitische consumenten halalmaaltijden bereid en kunnen gezonde ouderen kiezen voor een eenvoudige, doch voedzame basismaaltijd voor 3,95 euro. Gespecialiseerde gerechten of eten met extra lekkere ingredienten kosten hooguit 5,85 euro. De exclusieve lijn maaltijden die Food Connect gaat ontwikkelen, zal in een hoger prijssegment uitkomen.

De kant-en-klare gerechten  worden koelvers of ingevroren afgeleverd en kunnen thuis in oven of magnetron worden verwarmd. Food Connect kookt met verse ingredienten die in drievaks gesealde borden worden afgeleverd. Zeventig procent van de klanten neemt minimaal vier keer per week een maaltijd af. Particulieren worden een keer per week beleverd.