Maak kennis met Sander en Gijs van de afdeling orderpick!

16 oktober 2018 - 12:59

“Gerechten persoonlijk samenstellen voor de klant, die onze bezorgers vervolgens thuisbezorgen. Daar houden we ons dagelijks met veel plezier mee bezig”, vertelt Gijs Haarhuis enthousiast. Hij is samen met Sander Grijzen mede verantwoordelijk voor het aansturen van de afdeling orderpick. Maar hoe gaat het orderpicken van de gerechten precies in zijn werk? En waar komt hun passie voor het werk vandaan? We vroegen ze snel meer!

Gerechten samenstellen

“Ik heb altijd al interesse in eten gehad. Zo heb ik een koksopleiding gevolgd en heb ik daarnaast altijd in de horeca gewerkt”, vertelt Gijs. “Werken bij een bedrijf dat zich dagelijks bezighoudt met de bereiding, verwerking en bezorging van gerechten past daarom perfect bij mij!”. Sander sluit zich hier geheel bij aan. “Ik heb de opleiding detailhandel gedaan, waarna deze baan op mijn pad kwam. Het is zo leuk om dagelijks bezig te zijn met het samenstellen van de heerlijke gerechten”.

Werkzaamheden

Maar wat doen Sander en Gijs eigenlijk op een dag als orderpicker? “Met de ontwikkeling van onze nieuwe verpakking is het werk voor ons als orderpickers ook veranderd”, vertelt Sander. “Waar de gerechten voorheen al waren samengesteld in de keuken, lopen we nu dagelijks met orderpick karren rond, die met codes en lampjes aangeven wat een klant besteld heeft. Stel dat er gekozen is voor een runderlapje met gekookte aardappelen en snijbonen, dan verzamelen we dit in de kartonnen omdoos. Op deze manier stellen we elke maaltijd persoonlijk samen”. Nadat de gerechten per klant zijn samengesteld, worden deze meegenomen naar de inpakafdeling. “Elk gerecht krijgt hier een etiket met daarop de naam van de klant, het gerecht en de ingrediënten en voedingswaarden”, vertelt Gijs. “Daarna pakken we de tasjes in en zetten we deze klaar voor onze bezorgers. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen kan genieten van onze heerlijke gerechten”, vervolgt Gijs.

Leuke collega’s

Maar waarom werken ze nou zo graag bij Food Connect? Hier antwoorden Gijs en Sander  volmondig ‘de collega’s’ op. “We werken met een ontzettend leuk team samen!”, vertelt Sander lachend. “We hebben veel lol met elkaar, maar kunnen ook heel goed samenwerken, zodat alle maaltijden dagelijks op tijd klaar zijn. Dit is voor mij de perfecte combinatie!”. Maar ook het feit dat Food Connect constant in ontwikkeling is spreekt hen aan. “Ik heb al veel ontwikkelingen mogen meemaken bij Food Connect, welke elke keer weer voor nieuwe uitdagingen hebben gezorgd. Het werken in een dynamisch en groeiend bedrijf is gewoon heel erg leuk!”, sluit Gijs af.