Koken met koks Ruud en Jelle

6 september 2016 - 15:34
Kok Jelle Wagenaar en kok Ruud Lansink

“Alles wat ik om me heen zie, inspireert mij tot nieuwe recepten. Ik kan door de tuin lopen en aan de hand van een kruid dat ik zie een nieuw gerecht bedenken”, vertelt kok Ruud Lansink. Jelle Wagenaar, meesterkok, knikt toestemmend. “Het is een continu proces; koken is mijn passie en elke ingeving kan leiden tot een nieuwe maaltijd”, vertelt hij. Ruud en Jelle zijn beiden werkzaam bij Food Connect, zij bedenken en koken de gerechten, speciaal voor u. Wij vonden het tijd om ze het ‘schort van het lijf’ te vragen over hoe ze tot een gerecht komen, wat hen inspireert en waarom ze kok zijn geworden.

Waarom ben je kok geworden?

“Ik ben als kok geboren”, vertelt Jelle lachend. “Het zat van kleins af aan al in mij en ik heb de kans gekregen om van mijn passie ook mijn beroep te kunnen maken. Zo heb ik, na het behalen van de titel ‘meesterkok’ (dit is de hoogste titel die een kok kan behalen), in 2002 mijn eigen restaurant ‘Het Seminar’ geopend in Zenderen. Koken is voor mij een manier om deze passie elke dag opnieuw te beleven”, vervolgt hij.

Ruud herkent zich hier in, echter heeft hij via een kleine omweg zijn droombaan gevonden. “Ik heb altijd al affiniteit gehad met voeding, koken en bakken. Via een bakkersopleiding heb ik uiteindelijk gekozen voor het koksvak, en dit past ontzettend goed bij me. Ik krijg er veel energie van wanneer klanten echt genieten van de gerechten die we ontwikkelen”, licht Ruud toe.

Hoe bedenken jullie de nieuwe gerechten?

“Het bijhouden van trends, tips en de behoefte van klanten inspireren ons tot nieuwe gerechten. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld de Aziatische invloeden, maar we blijven ook ontwikkelen met nieuwe Hollandse gerechten. Favoriet van mij is de stamppot vergeten groenten, ik kan daar erg van genieten!”, vertelt Jelle. Het lievelingsgerecht van Ruud is de vegetarische bulgurschotel; “Naast de ‘Hollandse pot’ houd ik ook erg van de apartere smaken. We zijn blij dat we onze klanten een gevarieerde menulijst kunnen bieden, allen uiteraard in een vertrouwd Food Connect jasje”, sluit Ruud lachend af.