Lions Twente-Zuid en Food Connect verrassen ouderen in Enschede

13 mei 2020 - 07:59

Almelo/Enschede – Het zijn onzekere tijden voor velen, zo ook voor thuiswonende ouderen. Even naar buiten voor de boodschappen of vrienden of familie ontvangen is niet meer vanzelfsprekend. Het coronavirus zorgt ervoor dat veel ouderen gebonden zijn aan huis. Daarom hebben Lions Twente-Zuid en Food Connect de handen ineengeslagen om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken. Meer dan honderd ouderen in Enschede en Boekelo die maaltijden van Food Connect ontvangen kunnen van de Enschedese serviceclub een grote tas vol verrassingen verwachten.

De leden van Lions Twente-Zuid staan er om bekend dat zij zich belangeloos inzetten voor het goede doel. Ook tijdens de coronacrisis willen zij graag iets betekenen voor de lokale samenleving. Met name voor zorginstellingen ontstaan mooie initiatieven tijdens de coronacrisis. “Wij willen ook de thuiswonende ouderen laten weten dat zij niet vergeten worden. Dit is een bijzondere groep ouderen die treurig genoeg buiten alle extra aandacht valt. Daarom willen wij graag iets voor hen betekenen”, aldus Marcel Zaat namens Lions Club Twente-Zuid. Al snel ontstond het idee om een 5 dagen pakket te maken, zodat de ouderen elke dag een leuke verrassing hebben om uit te pakken. Dankzij diverse ondernemers is het resultaat een goedgevulde tas met allerlei presentjes en lekkers hierin, zodat deze vreemde periode een beetje dragelijker wordt.

Samenwerking met Food Connect
Voor het verspreiden van de pakketten werd maaltijdleverancier Food Connect benaderd. Food Connect voorziet wekelijks vele klanten in Enschede van een heerlijke verse maaltijd, die door de koks in de Almelose keuken worden bereid. “Zij komen wekelijks bij veel ouderen in Enschede langs om maaltijden te bezorgen, dus met hun kennis en hulp bereiken we de juiste mensen voor deze actie”. De maaltijdleverancier uit Almelo was direct enthousiast over deze samenwerking, dus begon de Lions Club Twente-Zuid met het samenstellen van de pakketten.

“We zien dat veel ouderen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze tijd”, aldus Tom Olde Scholtenhuis bezorger van Food Connect. “Daarom is het leuk om ze deze extra aandacht namens de Lions Twente-Zuid te mogen aanbieden!”