Kook jij of ik bezorgt nu ook op het werk en bij kinderdagverblijven

11 juli 2017 - 08:17

Kook jij of ik is een uniek foodconcept in Nederland waarbij de klant zelf kan koken met de geleverde ingrediënten of kan kiezen voor een gerecht dat bijna klaar of versbereid is. Kook jij of ik is niet alleen geschikt voor de consument thuis, maar ook voor bedrijven die hun medewerkers thuis dagelijks vers, gevarieerd en lekker eten willen bieden. Kook jij of ik bezorgt sinds begin dit jaar landelijk met PostNL en bezorgt vandaag ook op het werk bij bedrijven en kinderdagverblijven.

“In een tijd waarin we vers en gevarieerd eten belangrijk vinden, maar op drukke dagen onze waardevolle tijd niet uit het oog willen verliezen, is Kook jij of ik een uitkomst voor velen”, zegt Rogier Terhalle van Kook jij of ik, dat onderdeel is van Food Connect uit Almelo. “Door de gerechten van Kook jij of ik in de koelkast op je werk of bij het kinderdagverblijf te laten bezorgen, is een lekkere en gezonde maaltijd thuis zo op tafel gezet, zonder dat je boodschappen hoeft te doen of lang in de keuken staat”, vertelt Terhalle.

Gevarieerd eten en bewegen

Nadat Kook jij of ik vorig jaar een succesvolle start maakte, groeide de vraag naar bezorging op het werk al snel. Eén van die bedrijven is Event Creators uit Weerselo, een evenementenbureau met 40 werknemers die jaarlijks 500 evenementen door heel Nederland en Europa verzorgd. “We zijn 2 jaar geleden gestart met een vitaliteitsprogramma voor onze medewerkers, waarmee we de onderlinge betrokkenheid nog meer stimuleren”, vertelt Jan Hein Droste, eigenaar van Event Creators. “Samen sporten en gezonde, gevarieerde voeding zijn ook onderdelen van dit programma. Kook jij of ik past dan ook binnen dit initiatief, doordat zij wekelijks nieuwe en gevarieerde gerechten aanbieden. Het gebruik van verse ingrediënten van boeren uit de streek, maakt Kook jij of ik nog aantrekkelijker voor Event Creators”, vervolgt Droste.

In korte tijd een maaltijd op tafel

Afgelopen maand werd de samenwerking tussen Event Creators en Kook jij of ik gelanceerd, waarbij eenieder naar huis ging met gerechten die ze volledig zelf konden koken en deels bereide gerechten. Dat Kook jij of ik een handig concept is voor bedrijven en kinderdagverblijven, werd die avond snel duidelijk. “Met gemak zet je in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel, en dat is precies wat wij onze medewerkers willen bieden na een werkdag”, sluit Droste af.

Voor 15.00 uur op het werk bezorgd

Via de website kunnen de medewerkers in 2 eenvoudige stappen hun gerechten uitzoeken, die ze zelf (deels) kunnen koken of al bereid zijn. Vervolgens worden de gerechten gratis op dinsdag of vrijdag voor 15.00 uur in de koelkast bezorgd, zodat medewerkers hun bestelling na hun werkdag snel en gemakkelijk mee naar huis kunnen nemen. Er kan ook gekozen worden voor bezorging thuis, PostNL bezorgt de gerechten dan gekoeld thuis op dinsdag en vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur.

Gerechten op het werk bezorgd krijgen

Het Kook jij of ik concept sluit ook aan bij veel andere bedrijven in Twente; zo werkt Kook jij of ik ook samen met Odin uit Hengelo.