Kersttafel tips

20 december 2018 - 10:00

Over een paar dagen is het weer zover… Kerst! Deze feestdagen staan in het teken van heerlijk eten en gezelligheid. Om deze sfeer ook op de kersttafel creëren tijdens het ontbijt, de lunch of het diner geven wij u in deze blog een paar leuke tips!

Tip 1: Duik de kast in en zoek uw mooiste servies uit om de tafel mee te dekken.

Kies bij het dekken van de tafel voor een aantal kleuren waar u later ook rekening mee houdt bij het decoreren van de kersttafel, zoals kaarsjes, glazen en versieringen. Op deze manier houdt u overzicht op tafel, maar spat de sfeer er vanaf!

Heerlijk eten en gezelligheid!

Tip 2: Gooi uw creativiteit in de strijd en maak uw eigen menukaarten.

Zelfgemaakte menukaarten staan heel leuk ter decoratie en zo maakt u uw gasten alvast nieuwsgierig naar al het lekkers dat komen gaat. Dim vervolgens de lichten en creëer sfeer op tafel door gebruik te maken van kaarsen. Kaarslicht en gezelligheid gaan namelijk door één deur! Kies bijvoorbeeld voor mooie kandelaars of verschillende waxinelichthouders. Dat is sfeervol genieten!

Tip 3: Ook is het gebruik van servetten en leuke servettenhouders een leuke toevoeging aan uw kersttafel.

Wilt u nóg meer indruk maken op uw gasten? Vouw dan uw servetten op een speciale manier, zoals de kerstboom die hiernaast is afgebeeld. Eenvoudig te maken, maar ontzettend leuk!

Sfeervol genieten!

Tip 4: Gebruik mooie decoraties op tafel

Door het gebruik van uw mooiste servies, servetten, kaarsen en eventueel menukaarten is de tafel eigenlijk al mooi gedecoreerd. Wilt u uw tafel nu toch nóg specialer maken, maak dan gebruik van kleine details zoals kleine sterren of takjes zoals in de foto hierboven.

Tip 5: De mooiste decoratie van een mooi gedekte tafel zijn natuurlijk de mensen zelf.

Geniet van deze speciale dagen met familie en vrienden onder het genot van kerstmuziek, heerlijk eten, een drankje en misschien zelfs een klein cadeautje.

Wij van Food Connect wensen u hele fijne en vooral smakelijke feestdagen!