Horecapersoneel NielZ helpt Food Connect tijdens tweede lockdown: “Mes snijdt aan twee kanten”

24 oktober 2020 - 09:26

De horeca blijkt veerkrachtig, zelfs na die onvermijdelijke tweede lockdown. Bij Niels Mulder, eigenaar van restaurant NielZ in Almelo, ging de knop al snel om. Wat kan er nog wel? De relaties die waren opgebouwd tijdens de eerste sluiting werden weer opgepakt. Hij regelde alternatief werk voor zijn personeel. “De motivatie is er nog steeds.”

Het was even slikken voor Mulder. De tweede lockdown kwam harder binnen dan de eerste. “Toen was het nieuw. Dan zeg je met z’n allen: ‘we weten nog niet wat er gaat komen, maar we gaan ervoor’. Deze keer weet je wat er op je afkomt en dat zoiets best wel pittig is.”

Knop omzetten

Maar de Almelose horecaondernemer bleef niet bij de pakken neerzitten. Tijdens de eerste lockdown detacheerde hij al personeel en ook nu zocht hij weer alternatief werk voor ‘zijn mensen’. “Zo blijven ze in beweging, verdienen ze wat extra’s voor het bedrijf en helpen ze ook de bedrijven en instanties die het moeilijk hebben in verband met personeelsuitval.”

Zo’n acht werknemers zijn inmiddels aan de slag gegaan bij Food Connect, ook in Almelo. Daar worden verse maaltijden gekookt en persoonlijk aan huis bezorgd, vooral voor mensen uit de risicogroep. Toch wat anders dan maaltijden serveren in de bediening, maar volgens Mulder weten zijn werknemers waar ze het voor doen. “Het begrip en de motivatie zijn er zeker nog.”

Lees het hele artikel verder op de website van RTV Oost.