Hollandse pot met de aardappelen van Quik’s

26 juni 2015 - 12:24

Niet zo lang geleden stond er in de Telegraaf een artikel waarvan de kop luidde: “Aardappelen, groente en vlees blijft favoriet in Nederland”. Terecht, want volgens ons gaat er niets boven een typische “Hollandse pot!

aardappels-telen-quiks-kant-klaar-maaltijden-food-connectBij Food Connect eten we dit dan ook graag en staat dit elke week weer op ons gevarieerde menu, met de aardappelen van Quik’s. Familiebedrijf Quik’s bestaat al ruim 75 jaar en is een bekend aardappelverwerkingsbedrijf in Nederland.

Wij zijn benieuwd welke route onze aardappelen nu precies aflegt voordat ze op ons bord liggen en vroegen het aan Peter Hoogendoorn van Quik’s.

Welke aardappel wordt er geserveerd in de Food Connect maaltijden?
“De aardappelen die u terug vindt in de maaltijden van Food Connect is de Agria aardappel. Dit is een overheerlijke kruimige aardappel en is daardoor perfect voor een stamppot of romige puree of als gekookte of gepofte aardappel”.

Waar komen de Quik’s aardappelen vandaan?
“De aardappelen die bij Quik’s verwerkt worden, komen vooral van onze vaste telers waar wij al een aantal jaar mee samenwerken. Omdat de kwaliteit van onze grondstoffen van essentieel belang is, is het belangrijk dat we onze telers goed kennen en zo korte lijnen met elkaar hebben. Al onze telers zijn Global Gap gecertificeerd, dit zorgt voor een hoge voedselveiligheid voor onze aardappelen”.

“Onze aardappelen hebben door de natuurlijke verwerking een eigen en pure smaak, en dat proeft u!”

Wanneer worden de aardappelen geplant en geoogst?
“In Nederland poten we de meeste aardappelen in het voorjaar en in de zomer en het najaar worden ze geoogst. Na een eerste kwaliteitscontrole door onze chauffeurs worden de aardappelen bij ons afgeleverd. Vervolgens worden ze door een erkende keurmeester getest op diverse kwaliteitsaspecten, zoals de kwaliteit van de schil en of ze geschikt zijn om te koken en/of te bakken. Hierna worden de aardappels gewassen, geschild, gesneden en verpakt voor transport naar Food Connect. Dit proces gaat zo snel dat binnen 24 uur de aardappel onze productielocatie heeft verlaten en op weg is naar Food Connect”.

Wat is er zo bijzonder aan jullie aardappelen?
“Wij verwerken onze aardappelen in een zo natuurlijk mogelijk proces waardoor onze aardappelen een eigen en pure smaak hebben. Daarnaast voegen zowel wij, als Food Connect, geen zout toe aan onze aardappelen waardoor die pure smaak wordt behouden. En dit proeft u! Doordat wij het hele jaar door met hetzelfde aardappelras werken, krijgt u altijd dezelfde lekkere aardappel geserveerd.”.

Hoe gaat Quiks om met duurzaamheid?
“Wij vinden duurzaamheid een belangrijk item en willen een bijdrage leveren aan een goed klimaat en een mooie natuur voor u en uw (klein)kinderen. Zo zuiveren wij het water waarin de aardappelen worden gewassen en gebruiken we het gas dat vrijkomt bij deze zuivering voor verhitting. De restwarmte uit dit proces wordt vervolgens weer omgezet in energie. Tevens worden alle schillen en andere reststoffen van aardappels opgehaald en ingezet voor veevoeder”.

Wilt u meer weten over Quik’s?
Neem dan eens een kijkje op de website: www.quiks.nl

Zin in een Hollandse pot met Quik’s aardappelen?
Food Connect biedt wekelijks gevarieerde maaltijden aan, met de aardappelen van Quik’s voor in een heerlijke zomerse stamppot of bij een mals stukje vlees of vis met verse groenten. Aardappelen zijn een bron van vezels en vitaminen en passen binnen een gezond voedingspatroon. Bestel hier uw favoriete aardappelgerecht. Eet smakelijk!