Heracles Almelo serveert sportmaaltijd vanuit de bus in samenwerking met Food Connect

26 april 2017 - 09:26
Heracles voetballer Brandley Kuwas geniet van de versbereide maaltijden van Food Connect

Verantwoorde en evenwichtige voeding wordt steeds belangrijker voor topsporters: het draagt bij aan betere sportprestaties, uithoudingsvermogen en sneller herstel. Daarom is Heracles Almelo een samenwerking gestart met het Almelose Food Connect, een gespecialiseerde partner in versbereide maaltijden.

“De juiste voeding is één van de voorwaarden voor onze topsportcultuur”, vertelt commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo. “Daarnaast is het moment van voedingsinname belangrijk. Direct na de wedstrijd nuttigen de spelers een verantwoorde sportmaaltijd, die de juiste balans heeft tussen eiwitten en koolhydraten en vooral heel smakelijk is. De benodigde voedingsstoffen worden direct in het lichaam opgenomen, wat resulteert in een optimaal herstel van het lichaam”, aldus Toussaint.

“De samenwerking tussen Heracles Almelo en Food Connect is een succes. Het biedt het juiste gevoel en gemak in de voorziening van een verantwoorde maaltijd. Onze spelers vinden de maaltijden lekker en bepalen zelf van tevoren aan de hand van een menu wat ze na de wedstrijd willen eten”, vertelt Toussaint.

Food Connect
De sportmaaltijden zijn speciaal ontwikkeld door Food Connect, al zestien jaar voorloper op het gebied van gevarieerde en verantwoorde voeding. De maaltijden voldoen aan de richtlijnen om in aanmerking te komen als sportmaaltijd. Deze expertise heeft Food Connect allemaal in huis en veel kennis is opgedaan tijdens onderzoeken in samenwerking met de Universiteit van Wageningen.

Aanvaller Brandley Kuwas noemt de gerechten ‘lekker en gevarieerd’.

“We maken, zoals ook bij al onze andere gerechten, gebruik van verse ingrediënten en zorgen voor de juiste verhouding tussen eiwitten en koolhydraten, om het lichamelijke herstel te bevorderen”, vertelt Food Connect eigenaar Wim Swier. “Elke week ontvangen de spelers een ander menu, zo eten ze altijd gevarieerd. De maaltijden worden vervolgens door onze koks in Almelo versgekookt, zodat ze na de gespeelde uitwedstrijd direct een smaakvolle verantwoorde maaltijd kunnen eten in de bus.”

Aanpassing spelersbus
Om de maaltijd direct na een wedstrijd in de spelersbus te kunnen eten, was een aanpassing in de spelersbus van Heracles Almelo noodzakelijk. In samenwerking met OAD werden er ovens in de spelersbus geplaatst. Met de eenvoudige bereidingswijze van de maaltijden, kan de chauffeur van de spelersbus de maaltijden zelf verwarmen.

Lekker en gevarieerd
Heracles Almelo is zeer te spreken over de maaltijden. Aanvaller Brandley Kuwas noemt de gerechten ‘lekker en gevarieerd’. Toussaint vult ten slotte aan: “En doordat Food Connect een ruim assortiment van maaltijden biedt, eten onze spelers allen ook nog eens heel gevarieerd en lekker. We zijn enthousiast en dit draagt bij aan de topsportcultuur binnen Heracles Almelo!”