Gezond eten met dieetmaaltijden

11 augustus 2019 - 10:15

Ieder mens is anders en heeft daardoor andere behoeften wat eten en drinken betreft. Daarnaast kan je door gezondheidsredenen genoodzaakt zijn om jouw voeding aan te passen. Een gezond voedingspatroon geeft je niet alleen een goed gevoel maar zorgt ook voor meer energie en een betere lichamelijke en mentale gezondheid. Maar als je je – om welke reden dan ook – aan een bepaald dieet moet houden, lijkt dit soms wel een onmogelijke opgave. Hoe zorg je ervoor dat je gevarieerd, verantwoord en gezond eet maar ook kunt blijven genieten? In dit artikel leggen wij je uit hoe Food Connect hierop inspeelt, wat de diëten zijn en hoe jij met onze dieetmaaltijden goed zit!

Zoutarme maaltijden en zoutarm & kaliumbeperkt

Zout bestaat uit mineralen. Mineralen zijn, net als vitamines, voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken en nodig zijn voor een goede gezondheid. Zout bevat het mineraal natrium, wat nodig is voor de vochtbalans van het lichaam en vervult een belangrijke rol bij het regelen van je bloeddruk. Echter is de inname van te veel zout (natrium) niet goed. Verse ingrediënten zoals vlees en groenten kunnen van nature een kleine hoeveelheid natrium bevatten. Bij het koken van onze gerechten brengen wij deze op smaak met heerlijke kruiden en specerijen. Wanneer je gebruik maakt van onze zoutarme maaltijden, hoef je niet meer na te denken of de maaltijden voldoen aan de gestelde richtlijnen, dit hebben onze koks al voor jou gedaan.

Glutenvrij

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Een glutenvrij dieet wordt voorgeschreven bij mensen met coeliakie, waarbij voedingsstoffen niet meer goed worden opgenomen in het lichaam. We bieden een heerlijk assortiment aan van glutenvrije maaltijden, zodat jij zorgeloos kunt genieten.

Lactose beperkt

Lactose is een melksuiker die van nature voorkomt in diverse soorten melkproducten. Als je een lactose-intolerantie hebt, wordt de lactose in de voeding niet voldoende verteerd, wat voor maag- en buikklachten kan zorgen. Door jouw lactose-inname te verminderen of beperken, zoals door het eten van onze maaltijden, kunnen klachten worden voorkomen.

Vegetarisch

Voor klanten die minder of geen vlees willen eten, vind je bij ons heerlijke vegetarische maaltijden, die geen vlees of gevogelte bevatten. Vlees kan je vervangen door bijvoorbeeld een omelet of peulvruchten. Wij vinden het belangrijk dat je zelf kiest wat je wilt eten, daarom vind je op onze menukaart ook gerechten met vis. Je bent uiteraard niet verplicht deze te bestellen, we bieden elke week voldoende variatie.

Vloeibare maaltijden

Vloeibare maaltijden zijn maaltijden die fijn gemalen worden, hierdoor zijn ze glad en maken ze kauwen en slikken gemakkelijk.

Totaal gemalen

Totaal gemalen maaltijden bieden een uitkomst wanneer je wat moeite hebt met kauwen maar nog wel goed kunt slikken.

Gesneden vlees

Als het snijden van het vlees wat lastiger gaat, is het handig als dit al is gebeurd voor jou. Bij de consistentie gesneden vlees, wordt het vlees of vis component in klein stukken gesneden om zo het eten ervan te vergemakkelijken.

Gemalen vlees

Bij de consistentie gemalen vlees, wordt het vlees of vis component gemalen en de rest van de maaltijd niet.

Heb jij vragen of wil je meer informatie over dieetmaaltijden of consistenties?  Bel dan met onze klantenservice 0 888 – 10 10 10. We helpen je graag!