Genomineerd door Ministerie van Sociale Zaken voor ‘Goede Praktijken Competitie 2014’ !

22 oktober 2014 - 07:19

Check je werkstressOp een sportieve manier samenwerken met normale omgangsvormen, geeft meer werkplezier en minder stress. Tot die conclusie kwam ook de jury van het Ministerie van Sociale Zaken. Zij heeft daarom Food Connect genomineerd als 1 van de 10 bedrijven als kanshebber om op 3 november a.s. uit handen van Minister Lodewijk Asscher hoogstpersoonlijk een vakjuryprijs of een publieksprijs te mogen ontvangen.

Het juryrapport luidt:

“Food Connect – Voetballend Ondernemen Food Connect kookt en bezorgt verse maaltijden aan huis en locaties. Grondbeginsel van het bedrijf is dat medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Om deze cultuur goed te houden, ondanks de groei van het bedrijf, gebruikt Food Connect voetbal als metafoor. In het zelf ontwikkelde Stadion Als Spiegel model zijn alle spelers op het veld even belangrijk. Kopkoffie-gesprekken, het vieren van verjaardagen en het belonen van ideeën zijn daar voorbeeld van. De score: een mentaal- én financieel kerngezonde organisatie. Met de klant, als publiek of zelfs als fan op de tribune.”

Deze nominatie is voor ons al de hoofdprijs, en het bewijs dat oprechte interesse in medewerkers en klanten gewaardeerd wordt en landelijk aandacht krijgt. En een bijdrage levert aan de landelijke campagne tegen onnodige werkstress.

Want ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week. Deze week zal er samen met boegbeelden Leontien van Moorsel, Arko van Brakel en diverse bedrijven in Nederland aandacht worden besteed aan werkstress.

Ook Food Connect doet mee aan de week. Want met ons winnende team doen we het en niemand is meer of minder dan een ander, en gaan gewoon normaal met elkaar om. Zoals ’t hoort.

Food Connect
De genomineerden van de Goede Praktijken Competitie