Fotografie van onze verse zomergerechten!

26 juni 2019 - 11:29

Foodfotografie is een vorm van fotografie waarbij gerechten en andere culinaire lekkernijen vastgelegd worden, zodat deze ook digitaal en op papier onweerstaanbaar zijn. Door het gebruik van de juiste belichting creëert de fotograaf een sfeer die de emotie vastlegt van wat het eten je kan laten voelen. De kern van foodfotografie is dus het overbrengen van het gerecht op beeld. Je moet kunnen proeven en ruiken wat er op het bord ligt.

Foodfotografie is populairder dan ooit

Foodfotografie is steeds populairder, mede dankzij de opkomst van de food-cultuur. Voeding is in trek en hierin volgt de ene trend de andere trend in hoog tempo op. Havermout en superfoods hebben vandaag de dag alweer plaats gemaakt voor foodtrucks en poké bowls. Eten speelt een grotere rol dan ooit in de beelden die we elke dag zien. In magazines en kookboeken zien we de prachtigste plaatjes voorbijkomen en foodbloggers hebben er een dagtaak aan om recepten mooi op beeld te krijgen. Door extra aandacht te besteden aan de presentatie van gerechten, smaakt het allemaal net wat lekkerder!

Foodfotografie bij Food Connect

Wist je dat wij bij Food Connect ook onze eigen foodfotografie doen? We werken hiervoor samen met Fotostudio Smit en foodstylist Ben Marissink. In onze krant, folders en overige promotiemateriaal ben je vast al wel eens onze verrukkelijke beelden van gerechten tegen gekomen. Maar ook op de vrachtwagens waarin we jouw maaltijden aan huis bezorgen, zijn onze heerlijke, verse gerechten afgebeeld. Vandaag geeft onze kok en productontwikkelaar Ruud je een kijkje achter de schermen. ‘Het belangrijkste bij foodfotografie is natuurlijk een goede voorbereiding en het gebruik van verse ingrediënten’, vertelt Ruud enthousiast. ‘Het begint bij ons allemaal met het ontwikkelen van nieuwe recepten voor bijvoorbeeld de eenpansgerechten. In het najaar zijn we bij Food Connect al bezig met het bedenken van de nieuwe zomergerechten voor het jaar erop. Alle gerechten worden door ons eigen team bedacht en vervolgens gaan we in de keuken aan de slag, totdat we het ultieme receptuur hebben samengesteld’.

Na het bedenken en koken van de recepten, is het tijd om te kijken hoe we onze gerechten zo smakelijk mogelijk op beeld kunnen vastleggen. Ruud en Ben Marissink beginnen hierbij vaak met het uitzoeken van de materialen die nodig zijn voor de foodfotografie: ‘Voor de zomerse gerechten maken we graag gebruik van frisse en warme materialen in de kleuren van de zomer. Zo proberen we het gevoel van de zomer helemaal over te brengen’, vervolgt Ruud. Maar er komt natuurlijk nog veel meer kijken bij het maken van de perfecte foto. ‘We gebruiken zoveel mogelijk zacht licht voor een natuurlijk effect. Daarnaast kiezen we voor verse ingrediënten of kruiden ter decoratie van het gerecht, waardoor de kleuren en versheid van onze maaltijden nog beter tot haar recht komen. We variëren per gerecht met de ondergrond en het servies dat we gebruiken in de foto, zodat de beelden spannend en afwisselend zijn. Op deze manier proberen we de juiste sfeer en beleving voor jou als klant zo goed mogelijk neer te zetten’, sluit Ruud met een glimlach af.

 

Trek gekregen? Probeer voordelig onze maaltijden

Heb jij ook zo’n trek gekregen en wil je deze verse maaltijden thuisbezorgd krijgen? Bestel dan eens een proefpakket van 2 gerechten voor €10,- of 5 voor €20,-, die onze bezorgers gratis thuisbezorgen. Bestellen is heel eenvoudig en kan hier. Ben je benieuwd naar ons volledige assortiment gerechten? Bekijk deze dan in onze webshop of neem contact op met onze klantenservice via klantenservice@foodconnect.nl. Food Connect brengt jouw persoonlijke wensen samen!