Food Connect was weer aanwezig op de Roparun!

11 juni 2019 - 08:24

Welkom Wierden, een Twents hardloopteam bestaande uit ambtenaren van de gemeente Wierden, deed dit jaar mee aan de Roparun: een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Dit sportieve evenement vindt jaarlijks plaats in het Pinksterweekend van zaterdag tot en met maandagmiddag. De afgelopen dagen heeft het hardloopteam meer dan 500 km afgelegd om geld op te halen voor het goede doel.

Het goede doel

Het geld wat opgehaald is tijdens het evenement wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven. Aan dit mooie initiatief hebben wij ons steentje bijgedragen in de vorm van heerlijke maaltijden voor de onze toppers van de gemeente Wierden!

Maatschappelijke betrokkenheid Food Connect

Food Connect hecht veel waarde aan maatschappelijke doelen en draagt daarom haar eigen steentje bij aan de regio. Zo zetten wij ons in voor verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals de MS Vereniging Nederland, de Fietsvierdaagse van Livio, de Roparun, de SamenDoenDag in samenwerking met het Rode Kruis in Enschede, de Eric Braamhaar Foundation en tot slot de Slingerbeurs in Almelo. Daarnaast organiseert de Food Connect verschillende activiteiten voor haar klanten door het jaar heen. Een aantal van deze activiteiten zijn terug te vinden op de social media pagina’s van Food Connect. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige middag met een rondleiding, quiz en proeverij of een persoonlijke felicitatie op jouw menulijst. Met al deze activiteiten wil Food Connect de betrokkenheid binnen de regio Twente vergroten en mensen met elkaar verbinden. We brengen het samen.