Food Connect verzorgt buffet voor MS Vereniging Nederland regio Twente

12 februari 2018 - 09:12

ENSCHEDE – Alweer voor het derde jaar op rij heeft Food Connect het stamppotbuffet mogen verzorgen op de nieuwjaarsreceptie van de Multiple Sclerose Patiënten Vereniging Twente, die ditmaal plaats vond in de Enschedese Grolsch Veste. Een traditie die per toeval is ontstaan maar inmiddels is uitgegroeid tot een van de vaste maatschappelijke initiatieven van de Almelose maaltijdleverancier.

“De Twentse MS-vereniging heeft een belangrijke functie voor mensen met MS in Twente”

Food Connect verzorgt buffet voor MS Vereniging Nederland regio Twente

Monique Swier, Bram Hulshof en Wim Swier

Een aantal jaren geleden kwam de MS-vereniging in de problemen en hing de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie aan een zijden draadje. Dankzij een aantal sponsoren kon de nieuwjaarsreceptie toch doorgaan. Food Connect is een van hen. Wim Swier, eigenaar van Food Connect, kwam in contact met Bram Hulshof, voorzitter van de Twentse MS-vereniging en de stichting Steun aan MS-projecten Twente. Swier besloot ze de helpende hand te bieden door het buffet te sponsoren. Tot groot genoegen van de vereniging.

De Twentse MS-vereniging heeft een belangrijke functie voor mensen met de multiple sclerose in Twente. Nadat een patiënt de diagnose heeft gekregen van de neuroloog, krijgt hij of zij meestal een gesprek met de MS-verpleegkundige. Zij beantwoordt vragen en begeleidt de patiënt verder. Ze vertelt ook over het belang lid te worden van de MS-vereniging. “De MSPV-Twente biedt de patiënt meerdere mogelijkheden. Onze consulente Rieke Lansink komt desgewenst bij nieuwe leden op huisbezoek en vertelt hoe je met de ziekte om kunt gaan en wat we als vereniging te bieden hebben. We hebben bewegingsgroepen, diverse gespreksgroepen en gezellige sociëteiten. Daarnaast houden we ieder jaar een nieuwjaarsreceptie en een informatieavond’’, legt Bram Hulshof, voorzitter van de vereniging, uit. “Maar we hebben ook een belangrijke functie richting de politiek, want nieuwe behandelingen zoals stamceltherapie zijn enorm duur en worden nog niet vergoed door de zorgverzekeraar’’, zegt Hulshof.

“De ziekte MS is niet altijd zichtbaar en dat zorgt nog wel eens voor onbegrip”

Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelstel. Ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg zorgen ervoor dat zenuwen worden beschadigd waardoor bepaalde lichaamsfuncties uitvallen. De patiënt kan ervan herstellen, maar de ziekte kan ook progressief zijn of worden. Het komt voor dat mensen op den duur gebruik moeten maken van een rolstoel, rollator of scootmobiel, maar een groot deel kan ook zonder. “De ziekte is niet altijd zichtbaar en dat zorgt nog wel eens voor onbegrip”, zegt Tanja Olijslager, bestuurslid van de vereniging en zelf MS-patiënt: “De ene dag gaat het beter dan de andere, dus zie je het niet altijd. Dat roept nog wel eens weerstand op.’’

Op 3 februari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de vereniging plaats en kwam een groot aantal van de leden bij elkaar om in een ongedwongen sfeer te genieten van een gezellige middag. De Grolsch Veste, het goedverzorgde eten van Food Connect en de muzikale omlijsting zorgden ervoor dat de patiënten weer eens gezellig konden bijpraten. “We zijn als vereniging afhankelijk van giften, omdat de overheid de geldkraan steeds verder dichtdraait. Daardoor moeten we onszelf steeds meer bedruipen’’, sprak voorzitter Bram Hulshof zijn gasten toe. “Het is daarom geweldig dat bedrijven zoals Food Connect ons helpen en het buffet willen sponsoren!’’