Food Connect op symposium van LOC

1 maart 2013 - 09:03

Eten en drinken in de zorg. Een onderwerp dat de gemoederen flink bezighoudt, ook mensen die zelfstandig wonen, zowel thuis als in een woonzorgcomplex. Een goede maaltijd moet vanzelfsprekend zijn. En niet alleen de kwaliteit van de maaltijd is van belang, maar ook de presentatie, de geboden hulp en de sfeer spelen een grote rol. Tijdens het symposium `Verandering van Spijs…` op maandag 1 oktober 2007 in Papendal, kwamen onder andere deze aspecten aan bod.

Gedurende de hele dag konden cliëntenraden, directies en Raden van Bestuur van verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties en huurders van aanleunwoningen en woonzorgcomplexen, de informatiemarkt bezoeken. Op de markt brachten versleveranciers, keukenleveranciers, cateraars en brancheverenigingen u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kon u naar hartelust producten proeven. Daarnaast waren verschillende presentaties en parallelsessies te bezoeken.

Parallelsessie `Verantwoord tafeltje-dek-je: veel meer dan een maaltijd!`
Food Connect organiseerde, samen met Huuskes Versproducten BV, DeliXl, Sortrans en Metos, de parallelsessie `Verantwoord tafeltje-dek-je: veel meer dan een maaltijd!`

Tijdens deze parallelsessie werd vanuit de praktijk verteld waar u op moet letten bij de keuze van een maaltijdenleverancier. En daarbij gaat het niet alleen om de kwaliteit van de maaltijd. Ook de presentatie, de aandacht van de bezorgdienst en de service, spelen een grote rol. Daarnaast besteedde de sessie aandacht aan het ontwikkelen van verpakkingen en apparatuur, zoals een magnetron. Zijn deze wel gemakkelijk te openen en te bedienen door de doelgroep? Hoe leert u te kijken door de ogen van deze groep?

Food Connect ontving vele positieve reacties en kijkt terug op een geslaagd symposium.