Food Connect ontwikkelt Eten met gemak door naar 26 franchisers

5 februari 2019 - 14:55

(Frans Polman is al 26e franchisenemer aangesloten bij Eten met gemak en zal medio maart starten met de maaltijdbezorging in de regio Zwolle)

ALMELO – Medio juli nam maaltijdleverancier Food Connect de franchiseformule Eten met gemak over en daarmee stond het bedrijf voor een grote, maar mooie uitdaging. Het betekende een flinke uitbreiding voor de maaltijdleverancier, die zich het franchiseconcept inmiddels eigen heeft gemaakt. Dat al die inspanningen zich uit lijken te betalen blijkt wel uit het feit dat Food Connect verder doorgroeit en haar 26e franchiser heeft verwelkomd. Een enorme ontwikkeling voor het Almelose bedrijf.

“We hebben in korte tijd hard gewerkt om de overname zo geruisloos mogelijk te laten verlopen”, vertelt Rogier Terhalle, hoofd franchise van Food Connect, over de krachtenbundeling tussen beide partijen. De franchiseconstructie was nieuw, maar het bedrijf heeft het zich snel eigen gemaakt. Zo organiseerde het direct een bijeenkomst voor de 19 bestaande franchisers om de samenwerking tussen Food Connect en franchisers te benadrukken. Er werd onder meer een franchiseraad en smaakpanel benoemd, om samen het concept verder uit te kunnen bouwen. De ondernemers zijn hierin erg belangrijk voor Food Connect: “Zij zijn naast onze eigen bezorgers onze lokale ambassadeurs en onze ogen en oren in de markt. Zij weten exact wat er bij hun in de regio speelt en zijn een vertrouwd gezicht voor de klanten.”

Distributiepunten

Ook bij Food Connect zelf zijn er flinke stappen gemaakt. Zo werd de logistieke puzzel opgelost door een uitbreiding van vijf distributiepunten door heel Nederland. Hierdoor kunnen de franchisers sneller bezorgd worden en spreidt het concern de risico’s: “Externe omstandigheden zoals files kunnen voor vertragingen zorgen en dat gaat ten koste van onze klanten. Met deze distributiepunten kunnen we dit opvangen en bovendien nog efficiënter werken”, benadrukt Terhalle.

Landelijke dekking

Na de overname is het aantal franchisers verder gegroeid en heeft Food Connect inmiddels haar 27e franchisenemer weten te verwelkomen. Daarmee groeit de formule door richting landelijke dekking: “Uiteindelijk is er ruimte voor zo’n dertig tot veertig franchisenemers”, denkt Terhalle. “We willen de franchiseformule op termijn nog verder doorontwikkelen: Overal in Nederland een bekend gezicht die op vaste tijden de maaltijden bezorgd, dat is precies waar we naar toe willen en wat we met deze overname willen bereiken. Samen de krachten bundelen, daar gaan we voor.”