Food Connect lanceert ‘Kook jij of ik’, een uniek kook- en bezorgconcept rechtstreeks van het erf

1 april 2016 - 09:27

‘Kook jij of ik’ is de treffende naam van het nieuwe maaltijdenconcept van Food Connect. Het onlangs gelanceerde merk biedt consumenten de mogelijkheid om dagelijks verse gerechten met pure, eerlijke ingrediënten uit de streek online te bestellen en deze aan huis bezorgd te krijgen. In tegenstelling tot de meeste maaltijdboxen, bepaalt de koper zelf of hij of zij de gerechten versbereid ontvangt óf zelf kookt of zelfs een combinatie hiervan.

Hester Maij en Joost Posthuma koken tijdens lancering Kook jij of ik, concept van Food Connect

v.l.n.r. Wim Swier, Joost Posthuma (oud profwielrenner), Ruud Lansink, Hester Maij (gedeputeerde van de provincie Overijssel) en Monique Swier

Food Connect is een autoriteit op het gebied van vers bereide maaltijden. Met het nieuwe versconcept speelt zij handig in op de marktgroei van food-bezorging aan huis en verbreedt hiermee haar doelgroep. Kook jij of ik combineert de toenemende interesse in authentieke, verantwoorde en eerlijke voeding met het gemak van een bezorgservice. Daarom werkt het merk puur en alleen met lokale producten van boeren en leveranciers uit de streek. Geteeld met respect voor de dieren, de mens en het milieu.

Hester Maij aanwezig bij lancering Kook jij of ik

Hester Maij aanwezig bij lancering Kook jij of ik

Klanten kunnen dagelijks via de website in drie eenvoudige stappen een gerecht uitzoeken en laten bezorgen op een tijdstip dat schikt. Wekelijks zijn er vijf door topkoks ontwikkelde gerechten om uit te kiezen in verschillende prijsklassen en variërend van een vlees- en visgerecht tot aan een vegetarische maaltijd. Zo worden ook uitgebreidere gerechten met een langere bereidingstijd heel aantrekkelijk. In tegenstelling tot de meeste maaltijdboxen, bepaalt de koper zelf of hij of zij de gerechten versbereid ontvangt óf zelf kookt. Bovendien is er geen verplichte afname of abonnementsvorm vereist. De start is in Twente met als uiteindelijke doel landelijke bezorging.

Over Food Connect
Food Connect is een autoriteit op het gebied van vers bereide maaltijden. De Twentse onderneming van oprichter Wim Swier groeide in 15 jaar uit van een kleinschalige garage in Denekamp tot een kwalitatieve en gerespecteerde onderneming met 140 medewerkers en bezorgers, die inmiddels in het grootste gedeelte van Nederland bezorgt.