Food Connect kiest voor 100% groene stroom van Pure Energie

7 juni 2016 - 14:09

Food Connect is overgestapt op écht groene stroom en gas van Pure Energie. De maaltijdenservice neemt vanaf nu duurzame energie af van Windpark de Hondtocht in Dronten. Daarmee bespaart Food Connect meer dan 300.000 kilo CO2.

Wim Swier, eigenaar van Food Connect, vertelt trots: “De basis van ons bedrijf is dat we goede medewerkers hebben , die ons helpen klanten tevreden te houden. Maar daarnaast geloven we in een bewuste omgang met mens, dier, natuur en milieu: van de keuze voor leveranciers en ingrediënten, welke gezonde en lekkere gerechten onze klanten eten tot aan het tegengaan van voedselverspilling. En daar hoort ook bewustwording van ons stroomverbruik bij”.

“We vinden het belangrijk om te weten waar onze producten vandaan komen. Pure Energie helpt ons deze herkomst nog verder te herleiden, tot aan de bron waar de groene stroom wordt opgewekt, de windmolens in Flevoland. Hoe mooi is dat?”, sluit Swier af.

DJI00097Alfons Wispels van Pure Energie: “Food Connect gaat niet alleen voor de groenste stroom, maar ook voor sociale duurzaamheid. Zij zorgen dat ze met hun bedrijfsvoering echt bij de groene top van Nederland horen. Met Pure Energie verduurzaamt Food Connect niet alleen het eigen pand: ook medewerkers en klanten kunnen straks kiezen voor écht groene stroom.”

De groene stroom van Pure Energie wordt uitsluitend opgewekt door zon- en windprojecten in Nederland. Pure Energie werd hiervoor als enige driemaal op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds.

Over Food Connect
Food Connect is een autoriteit op het gebied van vers bereide maaltijden. De Twentse onderneming van oprichter Wim Swier groeide in 15 jaar uit van een kleinschalige garage in Denekamp tot een kwalitatieve en gerespecteerde onderneming met 140 medewerkers en bezorgers, die inmiddels in het grootste gedeelte van Nederland bezorgt.

Over Pure Energie
Pure Energie wil het eerste energiebedrijf zijn dat een glimlach op je gezicht brengt. Winst is voor het milieu en niet in geld uit te drukken. Het is het schoon opwekken van energie, en zorgt ook voor onze bijdrage aan goede doelen en duurzame projecten. En hiermee draagt Pure Energie bij aan haar missie: energie waar je blij van wordt!