Food Connect is aanwezig op de elfde editie van de SamenDoenDag!

16 april 2019 - 11:21

Rond de 400 ouderen uit Enschede komen vandaag in De Grolsch Veste bijeen voor de elfde SamenDoenDag. Het Rode Kruis wil op deze dag ouderen bij elkaar brengen en een gezellige middag bezorgen. De feestelijke dag is specifiek bedoeld voor ouderen met weinig sociale contacten en al tien jaar een van de uithangborden van het Rode Kruis Enschede. Vandaag is Food Connect aanwezig op deze editie van het ‘feest tegen de eenzaamheid’.

Het doel van De SamenDoenDag is om eenzame mensen rondom Enschede met elkaar in contact te brengen en om hen van informatie te voorzien, zodat kwetsbare ouderen sterker in hun schoen komen te staan en voor zichzelf durven op te komen en zo beter zelfredzaam worden. Hiermee wil het Rode Kruis eenzame mensen uit hun isolement halen.

Programma SamenDoenDag 2019

Dit jaar hebben Ronnie Tober en Willeke D’estell de zaal op zijn kop gezet in De Grolsch Veste. Daarnaast was er een gastspreker aanwezig die iets heeft verteld over het thema ‘eenzaamheid’ en er vond een informatiemarkt plaats. Rode Kruis-ambassadrice Dorothy Oosting heeft zoals gebruikelijk de middag aan elkaar gepraat. Food Connect is al meerdere jaren aanwezig dit feestje, waar ouderen zich even niet eenzaam hoeven te voelen. Dit jaar hebben wij als afsluiting voor alle bezoekers een uitgebreid buffet aangeboden. Zo brengt het Rode Kruis met Food Connect alle ingrediënten samen voor een gezellige en smakelijke middag.

Maatschappelijke betrokkenheid Food Connect

Food Connect hecht veel waarde aan maatschappelijke doelen en draagt daarom haar eigen steentje bij aan de regio. Zo zetten wij ons in voor verschillende maatschappelijke initiatieven, zoals de MS Vereniging Nederland, de Fietsvierdaagse van Livio, de Roparun, de SamenDoenDag in samenwerking met het Rode Kruis in Enschede, de Eric Braamhaar Foundation en tot slot de Slingerbeurs in Almelo. Daarnaast organiseert de Food Connect verschillende activiteiten voor haar klanten door het jaar heen. Een aantal van deze activiteiten zijn terug te vinden op de social media pagina’s van Food Connect. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige middag met een rondleiding, quiz en proeverij of een persoonlijke felicitatie op jouw menulijst. Met al deze activiteiten wil Food Connect de betrokkenheid binnen de regio Twente vergroten en mensen met elkaar verbinden. We brengen het samen.