Bijeenkomst ‘Focus op extramuralisering

19 april 2013 - 09:23

Extramuralisering van de zorg is op dit moment hét onderwerp van gesprek.
Nu de zorgzwaartepakketten (ZZP’s) 1 en 2 voor nieuwe cliënten niet meer worden vergoed vanuit de AWBZ en ZZP 3 en 4 de komende jaren volgen, groeit de extramurale markt ten koste van de intramurale zorg. Hier ligt een uitdaging voor de facilitair manager en de voedingsdienst.

Op 23 mei organiseert Food Hospitality in samenwerking met Food Connect de interactieve middagbijeenkomst Focus op Extramuralisering, waar onder meer vraagstukken en oplossingen rondom de maaltijdvoorziening worden besproken.

Hoe kunnen zorginstellingen kansen in deze markt, ook vanwege de vergrijzing, benutten? Moeten zij zich richten op de extramurale zorgconsument ten aanzien van de maaltijdvoorziening? Welke rol moet de facilitaire organisatie spelen in deze ontwikkelingen? Op deze en vele andere vragen wordt antwoord gegeven tijdens Focus op Extramuralisering, op donderdag 23 mei in Mariënhof in Amersfoort.

Tijdens het programma van deze interactieve middag wordt er tevens een workshop extramuralisering verzorgd. Peter Broekhof, werkzaam bij Food Connect, organiseert deze workshop waarin de deelnemers in groepen met elkaar in gesprek gaan over de deelonderwerpen Gastheerschap aan huis, Logistiek, Samenwerking, De toekomstige keuken en Ondernemerschap.

Cabaret
Tijdens Focus op Extramuralisering zijn er verder twee praktijkcases en sluit cabaretier Rob Urgert met een enerverende en humoristische ‘Spoedcursus in Creatief Denken’ de middag af.

Klik hier voor meer informatie over het gehele programma en aanmelding.