Ambachtelijke rode kool van Ardo

26 februari 2015 - 09:08

‘Wij bewaren wat de natuur ons geeft’ is al meer dan 40 jaar het motto van één van de grootste rode kool verwerkers in Nederland: Ardo. Deze duurzame instelling komt volop in hun producten terug.oogsten-van-rode-kool-ardo

Neem bijvoorbeeld de ambachtelijke rode kool van Ardo, die gegroeid is onder de West Brabantse zon, met een zo laag mogelijk gebruik van gewasbeschermingsmiddelen waardoor hun rode kool nóg gezonder is.

Wij wilden wat meer weten over rode kool en het proces. We vroegen het aan Ardo zelf.

Waarom is rode kool een gezond product?
“Rode kool bevat veel vitamines zoals vitamine A, B en C, zit boordevol mineralen zoals o.a. koper, ijzer en magnesium en bevat weinig vet. Hierdoor heeft rode kool een hoge voedingswaarde en past deze groente in een gevarieerd eetpatroon.”

“De rode kool groeit onder de ideale omstandigheden”

Waar komt de rode kool, die in de Food Connect maaltijden zitten, vandaan?
“We verbouwen onze rode kool in de regio Zuid West Brabant, waar het klimaat en de bodemgesteldheid uitermate geschikt zijn voor de teelt van dit gewas. Het bijzondere aan onze rode kool is dat deze groeit onder de ideale omstandigheden met een zo laag mogelijk gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.”

Wanneer wordt de rode kool gepland en geoogst?
“Wij planten onze kolen in de maand mei, die een aantal maanden nodig hebben om te groeien. Afhankelijk van de groeiomstandigheden gedurende het seizoen, vindt de oogst plaats in november en december.”

rode-kool-van-ardoHoe ziet het oogstproces en het verwerkings-
proces er uit?

“De rode kool wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, waardoor u profiteert van met zorg gemaakte kool.
Na een ingangscontrole en onderzoek naar de kolen, worden ze schoongemaakt, gesneden en gewassen en gaan ze op transport naar Food Connect”.

Wilt u meer weten over Ardo?
Neem dan eens een kijkje op de website: www.ardo.com

Heeft u trek gekregen?
Food Connect biedt wekelijks gevarieerde maaltijden aan, met o.a. rode kool met appel van Ardo als heerlijke groente bij een mals stukje vlees en aardappelen. Houd onze weekmenu’s in de webshop in de gaten om deze ambachtelijke rode kool te proeven.