Onze aardappelleverancier: Quik’s Potato Products

11 juli 2017 - 11:14

Bij Food Connect hechten we veel waarde aan de herkomst van onze ingrediënten en de boeren/leveranciers waar we mee samenwerken. Onze aardappelleverancier, Quik’s Potato Products, is hier een mooi voorbeeld van. Wij zijn benieuwd welke route onze aardappelen nu precies aflegt voordat ze op ons bord liggen en vroegen het aan Peter Hoogendoorn, senior accountmanager bij Quik’s.

“Quik’s is in 1932 opgericht door Hendrik Quik”, vertelt Peter Hoogendoorn. “Hij verbouwde zijn eigen aardappelen en bracht deze zelf met een handkar langs de huizen. Dit is uitgegroeid tot een groothandel in verse aardappelen, in 2001 zijn we ook aardappels gaan bewerken”.

Natuurlijk, vers en smakelijk

Dit is nog steeds een succesformule voor Quik’s, waarbij hun slogan ‘Natuurlijk, vers en smakelijk’ overal terug te vinden is binnen het bedrijf, én natuurlijk in de heerlijke aardappelproducten. “We maken het gehele jaar gebruik van hetzelfde ras aardappel. Dit is één van de punten die ons onderscheidend maakt, naast de vele innovaties en de inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo vinden we het ontzettend belangrijk dat de aardappeltelers op een goede manier met de natuur omgaan. Daarnaast worden alle overblijfselen van de aardappels gebruikt voor bijvoorbeeld veevoeders. Zo wordt er dus niets weggegooid!”, vervolgt Hoogendoorn.

De aardappel van Food Connect

Bij Food Connect eten we heel graag aardappelgerechten en staat dit elke week weer op ons gevarieerde menu. “De aardappel die Food Connect gebruikt is de Agria aardappel. Dit is een heerlijke, kruimige aardappel met een echte aardappelsmaak en daardoor ook perfect voor bijvoorbeeld een puree of stamppot of als gekookte of gepofte aardappel”, vertelt Hoogendoorn enthousiast.

“Dit komt ook weer naar voren in onze samenwerking met Food Connect, omdat wij ons richten op de wensen van de Food Connect klant, zodat zij dagelijks kunnen genieten van hun perfecte aardappel. Het is voor ons een mooie uitdaging om met Food Connect én natuurlijk de klant, elke dag weer een mooi gerecht op tafel te zetten!”.