1e prijs Food Connect vakjury ‘Nationale Goede Praktijken Competitie 2014’ van Ministerie van Sociale Zaken

4 november 2014 - 16:06

Op een sportieve manier samenwerken met normale omgangsvormen, geeft meer werkplezier en minder stress. Tot die conclusie kwam ook de jury van het Ministerie van Sociale Zaken, die Food Connect de vakjuryprijs uitreikten op maandag 3 november in Amsterdam. Minister Lodewijk Asscher overhandigde persoonlijk de prijs aan directieleden Wim Swier en Benno Schildkamp.
Hiermee vertegenwoordigt  Food Connect, namens Nederland, de inzending voor de European Good Practice Awards in april 2015 in Letland.

Food Connect Prijsuitreiking

Prijsuitreiking door Minister Lodewijk Asscher aan Wim Swier (L) en Benno Schildkamp (R)

De jury ziet in Food Connect, een landelijke aanbieder van verse maaltijden, een uitblinkend voorbeeld van een bedrijf dat mede door haar platte organisatie structuur het werkplezier van haar medewerkers vergroot en onnodige stress voorkomt. Het bedrijf is, aldus de jury, een voorbeeld voor andere bedrijven die voor dezelfde uitdaging staan om in een groeiende onderneming de medewerker centraal te laten staan. De metafoor ‘voetballend ondernemen’ die Food Connect gebruikt is simpel, pragmatisch en juist daardoor verrassend.

Grondbeginsel van het bedrijf is, naast het koken en bezorgen van lekker en gezond eten, dat medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Om deze cultuur goed te houden, ondanks de groei van het bedrijf, gebruikt Food Connect voetbal als metafoor. In het zelf ontwikkelde Stadion Als Spiegel model zijn alle spelers op het veld even belangrijk. Kopkoffie-gesprekken, het vieren van verjaardagen en het belonen van ideeën zijn daar voorbeeld van. De score: een mentaal- én financieel kerngezonde organisatie. Met de klant, als publiek of zelfs als fan op de tribune.”