Maak kennis met Shiitake kwekerij Masselink

25 juli 2017 - 08:54

Na jaren een pluimveehouderij te houden, koos de familie Masselink in Tilligte bewust voor het verbouwen van Shiitakes.

Een lekker, gezond en vegetarisch product dat zonder hulpmiddelen groeit en biologisch is: Meet the shiitake!

Uitstekende vleesvervangers

Inmiddels zijn ze een specialist in het kweken van biologische shiitake, en hebben ze een unieke en biologische kweekwijze ontwikkeld. “Ze zijn erg gezond, onder andere cholesterol verlagend en tevens uitstekende vleesvervangers. Een mooie bijkomstigheid is dat de shiitake zich hier prima thuis voelt, waardoor we dagelijks kunnen oogsten. Verser dan vers dus!”, vertelt Johnni Masselink
enthousiast.

Aandacht aan het milieu

“We besteden veel aandacht aan het milieu, wij hebben een EKO-certificaat en voldoen aan de Europese wettelijk gestelde normen voor ecologische producten en productiemethoden. Hierbij maken we gebruik van zonne-energie en hebben we nauwelijks restafval”. “Via het Fair Produce
certificaat laten we zien dat we een sociaal personeelsbeleid voeren en dat we aan alle eisen voor
werknemers voldoen”, sluit Johnni Masselink af.